תביעות נזיקין וביטוח

מהן תביעות נזיקין וביטוח ומה הזכאות שלכם לתבוע פיצויים עבור אחת?

'תמשיך בתביעה כדי לקבל את הפיצוי המגיע לך'. שמעתם וקראתם את המשפט הזה פעמים רבות. זה ידוע שכדי לקבל פיצוי הולם על פציעתך הקשה, פנייה למערכת המשפט עשויה להיות האפשרות היחידה. אבל מהי התביעה המסתורית הזו?

רוב מקרי הפגיעה בגוף נוצרים כתוצאה מנזיקין. במילים הפשוטות ביותר: אם פעולות רשלנות של אדם או אי ביצוע פעולות מסוימות (מחדל) מסוימות גורמות לפגיעה בך, רשלנות זו והנזקים הנובעים מכך מקימים את הבסיס לתביעת נזיקין. אז אתה זכאי לפתוח בהליכים משפטיים כדי לקבל פיצוי הולם.

במאמר זה נפרט מהי תביעת נזיקין כדי לעזור לכם להבין את הרקע לתביעות נזקי גוף.

מהי תביעת נזיקין וביטוח?

תביעת נזיקין היא תביעה המוגשת לתביעת פיצויים בגין הפגיעות שנגרמו לך בתאונה. תביעת פיצויים זו רחבה יותר ממה שמגיע לך מחברת ביטוח. לכן, אנשים רבים רואים בתביעת נזיקין חתירה לשיפוי צודק.

ישנם ארבעה אלמנטים בסיסיים לנזיקין:

  • חובת הזהירות
  • הפרת חובת הזהירות
  • גְרִימָה
  • פציעה

הבה נסביר זאת באמצעות דוגמה לתביעת נזיקין, הנובעת מהחלקה ונפילה על המדרכה של שטחי מסחר.

  • חובה – על בעל המקום חלה החובה לשמור על מדרכות נקיות משלג וקרח.
  • הפרה – הבעלים לא הצליח להמלח את המדרכה, למרות שידע שמאות אנשים ילכו על פני השטח הקפואים.
  • סיבתיות – מחליקים ונופלים על המדרכה כתוצאה מהקרח הבלתי פונה והלא מלוח.
  • פציעה – אתה שבר את היד שלך נופל על המדרכה הבוגדנית.

זו תביעת נזיקין בקצרה. מטבע הדברים, ישנם סטנדרטים שיש לעמוד בהם וכן הגנות לתביעה. בעת בחינת תביעת נזיקין באונטריו, בתי המשפט יסתכלו על חובת הזהירות מנקודת מבטו של אדם סביר; האם הנזק היה צפוי, והאם קיימים גורמים מחמירים או מקלים.

זכרו, פיצויי נזיקין יהיו בנוסף לכל תגמולי תאונות ותביעות ביטוח.

מה כוללת תביעת נזיקין?

תביעת נזיקין היא תביעה לפיצויים. זהו הפרס הכספי (פיצוי) אשר ישפה אותך על הנזק שהתאונה גרמה. תביעות נזיקין הן אופציה מועדפת לאחר תאונה מכיוון שניתן לתבוע ולקבל פיצויים שמפצים את ההפסד האמיתי שנגרם לך. תביעות ביטוח לרוב מוגבלות בהיקפן ולא יפצו אותך על הפסדים לא ממוניים כגון כאב וסבל, אובדן הכנסה בהווה ובעתיד והפרעה לחיי המשפחה.

כדוגמה, הנה כמה סוגי פיצויים שתוכלו לתבוע בתביעת נזיקין באונטריו:

  1. כאב וסבל
  2. אובדן ההנאה מהחיים
  3. אובדן הכנסה (הווה ועתיד)
  4. שיקום וטיפול רפואי בעתיד
  5. עלויות טיפול
  6. הוצאות אחרות מהכיס

בעיקרו של דבר, תביעת נזיקין מאפשרת לך לשמור על רמת החיים שלך ועל עתידך. אתה לא צריך לסבול מההשלכות של רשלנות של מישהו אחר מבלי לקבל פיצוי ראוי. ישנו רף לכמה בית משפט יכול לפסוק בגין נזקים לא ממוניים (לא ניתנים לכימות).

עם זאת, אין זה אומר שבתי המשפט אינם מכירים ומקיימים סעדים בגין הפסדים מסוג זה. שוחח עם עורך הדין שלך לפגיעות אישיות לגבי תביעת הנזיקין שלך באונטריו כדי לחשב פיצוי עבור כאב וסבל שאתה יכול לצפות.

כמה דוגמאות למקרי נזיקין

דוגמאות לתביעות נזיקין הן הדרך הטובה ביותר להבין כיצד פועל דיני הנזיקין. ברשימה להלן אנו מתארים מספר דוגמאות לתביעות נזיקין מתביעות נפוצות בגין נזקי גוף שאנו מקבלים. זו אינה רשימה ממצה בשום אופן; אבל, זה מראה כיצד תביעות נזיקין מתייחסות לתאונות בעולם האמיתי.

  • תאונת דרכים – נהג מתעלם מתמרור עצור באזור בית ספר ופוגע בך.
  • החלקה ונפילה – מעקה רופף גורם לך ליפול ממדרגות בשטח ציבורי או פרטי.
  • פגיעה מוחית – חומר בנייה נופל על הראש בזמן הליכה על מדרכה ציבורית.
  • תאונת רכיבה על אופניים – מישהו פותח דלת מכונית בפתאומיות, וגורם לך להתרסק.
  • תאונת טרקטורונים – בזמן רכיבה בפארק טרקטורונים, המצערת נפתחת עקב תחזוקה לקויה ואתה נפצע בתאונה שנוצרה.
  • נשיכת כלב – בעל חיית מחמד נותן ברשלנות לכלב להיות חופשי מהרצועה והוא נושך אותך.

עוולה מול פשע: מה ההבדל?

בבחינת ההבדל בין עוולה לפשע, העובדה המהותית היא שעוולה היא פעולה משפטית אזרחית, ואינה כרוכה במשפט פלילי. מטרתה של תביעת נזיקין היא לשפות את הנפגע שנפגע מרשלנותו של אדם אחר; זה לא נועד להעניש את האדם האחר (מלבד כספי).

עם זאת, אירוע יכול להיות גם פלילי וגם נזיקי. כך למשל, תאונת דרכים – בה הנהג האשם נמצא בהשפעת אלכוהול או סמים – תגרום לכך שהמשטרה תבצע חקירה פלילית, בעוד הנפגע זכאי להגיש תביעה אזרחית: תביעת נזיקין.

עוולות עשויות להיות מכוונות או לא מכוונות. עוולה מכוונת כוללת פעולה מכוונת של מישהו הגורמת למישהו נזק; יתרה מכך, עוולה מכוונת עלולה להוביל גם לאישומים פליליים.

לכן, זה לא תמיד נזיקין מול פשע, לפעמים הם הולכים יד ביד. ברוב המקרים, מקרי נזקי גוף הם עוולות לא מכוונות. תאונות דרכים, אירועי החלקה ונפילה ורשלנות רפואית, כולם גורמים נזק לנפגע – אך זה לא מכוון.